Dofinansowanie
Zakup usługi badawczo-rozwojowej przez POL-ENSA Sp. z o.o. związanej z opracowaniem innowacyjnych produktów spożywczych na bazie owsa z dodatkiem kultur mikrobiologicznych (NutriOat).
Przedmiotem projektu jest zakup usługi zewnętrznej mającej na celu opracowanie innowacyjnych produktów spożywczych na bazie płatków owsianych z dodatkiem kultur mikrobiologicznych korzystnie wpływających na funkcjonowanie układu pokarmowego konsumenta. Jego realizacja odpowiada na konkretne potrzeby potencjalnych klientów, którzy poszukują nowatorskich, zdrowych i smacznych produktów z segmentu żywności wygodnej i funkcjonalnej, spełniających zarówno kryteria żywieniowe, jak i sensoryczne."
Produkty będące rezultatem projektu, będą dostępne zarówno dla mieszkańców terenów miejskich, jak i wiejskich, co uwzględnia równość szans w dostępie do nowatorskich rozwiązań.
Projekt zakłada opracowanie innowacyjnych produktów bazujących na płatkach owsianych z uwzględnieniem następujących grup
produktowych o wysokiej wartości odżywczej i z dodatkiem kultur mikrobiologicznych:
1) Shake owsiany
2) Granola/musli
3) Batony
4) Owsianka.
Wartość projektu: 369 000,00 PLN
Wysokość wkładu Funduszy Europejskich - 255 000,00 PLN
#FunduszeUE lub #FunduszeEuropejskie